Rohkema info nägemiseks:

HARJUORU 2030 MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 175; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta HARJUORU 2030 MTÜ kohta arvamuslugu!"

HARJUORU 2030 MTÜ hetkeolukord

Juba 175 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2019.aasta lõpust oli mittetulundusühingul Harjuoru 2030 valminud ideekavand Ingeri bastionit uue linnaga ühendava oru kasutusele võtmisest bastionivööndit ühendava mitmekülgse linnaruumina. 2020.aastal oli ühingul plaan jõuda Harjuorgu kavandatava linnaruumi funktsioonide ja mahtude avalike aruteludeni. Selleks asus ühing koostöös Eesti Arhitektuurikeskusega ette valmistama Vanalinna bastionivööndi teemalist

Linnafoorumit. Üheskoos korraldati esimesed mõttetalgud Kultuurikatlas ning tegeleti foorumi planeeritava sisu tutvustamise ning avalikkuse kaasamisega.

2020. aasta esimeses pooles valmis Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) nägemus uue kaasaegse kontserdimaja rajamisest Harjuorgu.

Ideeprojekti autor Villem Tomiste nägi Helioru nimelises projektis lisaks kontserdimajale koos kõige juurde kuulutvaga ette ka omanäolise avaliku ruumi ning mitmekülgsed ruumilahendused kogu oru ulatuses kuni Kaarli puiestee uuelinnapoolse serva ja Rahvusraamatukoguni. ERSO esitas

Helioru projekti ka Kultuurkapitali suurprojektide taotlusvooru ning sai Riigikogu Kultuurikomisjoni poolt valitud 11 projekti hulka, millega taotlusvoorus edasi liigutakse.

Harjuorg asub Tallinna vanalinna bastionivööndis - mitmes mõttes tundlikus piirkonnas, kus väljakutseid esitab nii linnaruumi uuendamine kultuurilise pärandi säilitamise ja väärtustamise võtmes kui linnaruumiliste ühenduste tekitamine liikumissuundadel ümber vanalinna aga ka vanalinna ja nn uuslinna ühendavalt. Huvisid ja argumente on palju ja mitmedki nägemused bastionivööndi tulevikust on kohati vastassuunalised. Nii jätkus ka 2020ndal aastal ühingul tegevust erinevate arvamuste ning argumentide kaardistamisega ja võimalike lahenduskäikude tutvustamisel.

2021. aastal plaanib MTÜ Harjuoru 2030 koostöös Arhitektuurikeskuseega korraldada kevadel rahvusvahelist kompetentsi kaasava seminari

Euroopa vanalinnade parimatest praktikatest ning seejärel Linnafoorumi. Koostöö jätkub Tallinna linna, linnaosade, muinsus- ja kultuuripärandi spetsialistide, ettevõtjate ning kultuuriasutuste ja organisatsioonidega kogu bastionivööndi kaasajastamise osas. 2021.aastasse planeeritud

Linnafoorumi tulemuseks võiks olla huvikaitseorganisatsioonide, linnaplaneerimise asjatundjate, arhitektide, linnakodanike, otsustajate, asumiseltside ja laiema avalikkuse poolt läbi argumenteeritud bastionivööndi tulevikuvisioon, mis saaks aluseks võimalikele hilisematele arengukavadele bastionivööndi erinevates lõikudes.

2021.aastal on eesmärgiks saada valmis Harjuoru uue visiooniga võimalike funktsioonidest ja ruumimahtudest ning asuda kaasama võimalikke tuleviku Harjuoru elu sisustajaid ning avaliku ruumi kujundajaid kultuuri-, kunsti-, teadus- ja ettevõtlusringkondadest.

Tegevusplaanis on kaasata ühingu eesmärkide saavutamisele uusi partnereid ja toetajaid avalikust ja erasektorist ning korraldada eesmärgiliste tegevuste saavutamiseks avalikke arutelusid ning muid koostöiseid ettevõtmisi.

HARJUORU 2030 MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.